За нас

Всичко започва през пролетта на 2014г, когато основателката на Сапунена работилница Мариета Бостанджиева търси лек за чувствителната си кожа и здравословна козметика за децата си.

Търпимостта към масовите козметични продукти за лице и тяло е напълно изчерпана, вследствие на постоянните раздразнения, зачервявания и сериозни проблеми за кожата и здравето.

Превръща малка слънчева лаборатория в сграда на БАН в своя сапунена работилничка, където изпробва предавани от поколения формули и природни съставки. Събира билки, прави извлеци в странни стъклени буркани, смесва чудодейни масла в продължение на дни и нощи, докато не намери търсения резултат. Помагат и задълбочените познанията по химия и образованието в областта на медицината. Следвайки усета си и дълголетните традиции, не след дълго създава първия си истински 100% натурален сапун, а скоро след това и първия натурален шампоан.

100% натурални продукти

За производството на нашите отличаващи се продукти използваме само и единствено естествени съставки като магнезиев хидроксид, добит от минералите на Мъртво море.

Изцяло веган

В нашите продукти ще намерите само чисти растителни масла с най-високо качество. Без продукти от животински произход.

Най-високо качество

Нашите 100% натурални сапуни са произведени посредством топъл процес, гарантиращ най-високо качество на крайния продукт и запазване на аромата от етеричните масла за максимално дълъг период от време.

Богати на билки

В голяма част от продуктите ни влагаме билки, събирани внимателно от най-чистите региони на страната или техните маслени екстракти.

Следващите две години преминават в непрекъснато проучване, опити и експерименти за създаване на портфолио от 24 качествени 100% натурални козметични продукта, готови да посрещнат предизвикателствата на пазара и високите изисквания на клиентите.

През 2016 г. Мариета регистрира фирма с името своята любима едноименна Сапунена работилница. Отдадеността, устрема и дълбоките познания за производствените процеси не са достатъчни за стартиране на истински бизнес. За това, само малко по-късно, към нея се присъединява Борис Борисов – приятел, стратег и професионалист в търговията и бизнес развитието. Двамата се познават от години и се допълват прекрасно, а доверието е в основата на успешното сътрудничество.

Следват години на бурен растеж и развитие на търговската мрежа. Непрестанния стремеж към подобрение на продуктaи, опаковки, обслужване не остава незабелязан от клиентите и резултатите са налице. Увереността, че са на правилния път, също.

Днес Сапунена работилница предлага разнообразно портфолио от 100% натурални продукти във всички сфери на грижа за тялото, лицето и косата. Продуктите се продават в няколко страни по света, но рецептата за успех си остава същата – чиста, здравословна и качествена натурална грижа за тялото и сетивата. Без компромиси в качеството!

Къде ще ни откриеш

Споделяме любовта към здравето

Всичко започна през пролетта на 2014 г., когато основателката на Сапунена работилница Мариета Бостанджиева търси лек за чувствителната си кожа и здравословна козметика за своите деца. И тъй като не успява да намери такава, решава да я създаде сама...

Нашата мисия

Стартирахме с идеята да създаваме продукти с изцяло натурален състав, с които да се грижим за здравето на нашите клиенти. Да образоваме потребителите относно предимствата на натуралната козметика и ползите от използването ѝ се превърна в наша мисия!

Нашата философия

Наша философия е да използваме единствено естествени растителни масла и съставки. Черпим вдъхновението си от хилядолетните знания за растенията от цял свят и от добрите традиции на „ботаническата аптека“, за да отговорим на нуждите за здраве и красота.

Нашата история

2014 г.

Началото

Моментът, в който започнахме с първите опити за създаване на натурална козметика.

2015 г.

Развитие

Първите ни продукти бяха готови за тест от нас. Започнахме по-смело да търсим мнението на близки и познати.

2016 г.

Компанията

Създадохме компанията, стартирахме сайта за онлайн продажби, За първи път достигнахме до клиентите ни посредством първите ни партньори-магазини.

2017 г.

На чуждите пазари

Започнахме да изнасяме продуктите си и извън България.