За нас

Кои сме ние

Всичко започва през пролетта на 2014г, когато основателката на Сапунена работилница Мариета Бостанджиева търси лек за чувствителната си кожа и здравословна козметика за децата си. Търпимостта към масовите козметични продукти за лице и тяло е напълно изчерпана, вследствие на постоянните раздразнения, зачервявания и сериозни проблеми за кожата и здравето. 

Превръща малка слънчева лаборатория в сграда на БАН в своя сапунена работилничка, където изпробва предавани от поколения формули и природни съставки. Събира билки, прави извлеци в странни стъклени буркани, смесва чудодейни масла в продължение на дни и нощи, докато не намери търсения резултат. Помагат и задълбочените познанията по химия и образованието в областта на медицината. Следвайки усета си и дълголетните традиции, не след дълго създава първия си истински 100% натурален сапун, а скоро след това и първия натурален шампоан.

Следващите две години преминават в непрекъснато проучване, опити и експерименти за създаване на портфолио от 24 качествени 100% натурални козметични продукта, готови да посрещнат предизвикателствата на пазара и високите изисквания на клиентите.

През 2016 г. Мариета регистрира фирма с името своята любима едноименна Сапунена работилница. Отдадеността, устрема и дълбоките познания за производствените процеси не са достатъчни за стартиране на истински бизнес. За това, само малко по-късно, към нея се присъединява Борис Борисов – приятел, стратег и професионалист в търговията и бизнес развитието. Двамата се познават от години и се допълват прекрасно, а доверието е в основата на успешното сътрудничество.

Следват години на бурен растеж и развитие на търговската мрежа. Непрестанния стремеж към подобрение на продуктaи, опаковки, обслужване не остава незабелязан от клиентите и резултатите са налице. Увереността, че са на правилния път, също.

Днес Сапунена работилница предлага разнообразно портфолио от 100% натурални продукти във всички сфери на грижа за тялото, лицето и косата. Продуктите се продават в няколко страни по света, но рецептата за успех си остава същата – чиста, здравословна и качествена натурална грижа за тялото и сетивата. Без компромиси в качеството!

Нашата мисия

Да образоваме потребителите относно предимствата на натуралната козметика и ползите от използването и!

Нашата философия

Наша философия е да използваме единствено естествени растителни масла и съставки. Черпим вдъхновението си от хилядолетните знания за растенията от цял свят и от добрите традиции на „ботаническата аптека“, за да отговорим на нуждите за здраве и красота.

100% натурални продукти

100% натурални: Използваме единствено и само естествени съставки като Магнезиев хидроксид, добит от минералите на Мъртво море.

Seeding
0
Manufacturing
0
Production
0
Packaging
0

Soap Factory

Нашата история

2014 – започнахме с първите опити

2015 – първите ни продукти бяха готови за тест от нас 

2016 – създадохме компанията, стартирахме сайта за онлайн продажби, За първи път достигнахме до клиентите ни посредством първите ни партньори-магазини.

2017 – започнахме да изнасяме извън България.

02Март2014

Началото

2014 ние опитахме първия произведен сапун

14February2015

Research & Development

Започнахме по-смело да търсим мнението на близки и познати

01January 2017

Founded

Започнахме да изнасяме извън България

    Количка